Port El Kantaoui

Port El Kantaoui

Har du någon gång hört talas om byn Port El Kantaoui så var det säkerligen i ett sammanhang som även beskrev lyx och flärd. Denna lilla by ligger i utkanten av Tunisiens Sousse (7 km i nordlig riktning) – staden som är nummer tre i storleksordning i landet. I Port El Kantaoui finns det inte mycket som påminner om de äldre dagarnas Tunisien, eftersom det är en plats avsedd för de rika och välmående själarna. Här kan du spela golf på underbara banor, kika på exotiska djur på zoo eller äta gott på finfina restauranger som flyter på vattnet. Det råder en stillhet överlag, men en elegant sådan. Hotellen ser ut som sockerbitar med sin vita kalksten och de flotta båtarna guppar lugnt nere vid marinan som staden är uppbyggd runt.

Se och göra i Port El Kantaoui

Det finns inga som helst tveksamheter att Port El Kantaoui är upprättad för turister även om det bor en del tunisier här också. Trots att det rör sig om en liten stad eller by så är shoppingutbudet högt och antalet mysiga kaféer och restauranger likaså. Här får du några tips på vad du kan göra i Port El Kantaoui.

Gör en lyxig all-inclusive utflykt med båt

Port El Kantaoui är byggd runt den stora marinan och det är också här det mesta sker, både dag och natt. Från marinan går det flera utflyktsbåtar ut till havs och de är ofta utrustade med restaurang ombord. Från båten kan du upptäcka Tunisien till havs, vilket är en sevärdhet i sig, sola dig i glansen av havet eller prata med medresenärer och få vänner för livet.

Den frivillige golfaren

Är du i Port El Kantaoui så kan du inte undgå att spela golf eller åtminstone stöta på golfare titt som tätt. Runt byn och i omgivningarna finns det flera golfbanor, framför allt två – en 27-hålsbana och en 18-hålsbana. Golfbanorna ligger nära vattnet och bjuder på fager utsikt. Åker du vidare till Monastir och Kartago kommer du stöta på ytterligare 8 golfbanor, så glöm inte klubborna!

Åk ned mot Sahara och rid på kameler

Det arrangeras många dagsutflykter från Port El Kantaoui och några av dem går mot Saharaöknens gräns. Här kan du rida på kamelryggen och känna dig som Aladdin själv. Att rida kamel är en av de mest populära sysselsättningarna för turister i Tunisien så du lär inte bli ensam. Vill du se andra djur kan en tripp till Zoo Port El Kantaoui i botaniska trädgården göra susen.

Ta sig hit och ta sig runt

Det går flera charterbolag till Port El Kantaoui varav Apollo, Tui och Ving. Charterflygen går både från Stockholm, Göteborg samt Köpenhamn. Ska du åka reguljärt, måste du mellanlanda innan du kommer till Sousses flygplats som är samma flyghamn som i Monastir – Habib Bourguiba. Det går även tåg och bussar från Tunis och närliggande städer om du vistats på andra orter i Tunisien innan du styr kosan mot Port El Kantaoui.

I Port El Kantaoui är det enklast att ta sig fram till fots. Taxibilar finns och det går ett litet tåg från Sousse och tillbaka. Du kan även ta bussen eller hyra en bil på flygplatsen för att ta dig in till staden.

Shopping

Vill du handla dyra och exklusiva kläder, golfutrustning, skor och accessoarer m.m. så är Port El Kantaoui nyckeln till framgång. Inne i centrum ligger lyxbutikerna uppradade vilket inte är konstigt eftersom byn byggdes med kontanta medel från både Abu Dhabi, Kuwait m.m. och var avsedd enbart för att locka turister. Det finns framför allt 2 shoppingcentra – Ali Baba och Hawaii Shopping. Inne i byn ligger också flera småbutiker som är svåra att missa. Det är lätt att spendera pengar här, så om du vill  fynda billigare produkter då kan du gå eller åka in till Sousse och gå på basar.